Φωτογραφία Αρχείου

Γαλλία: Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου στη Νάντη

Υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης τέθηκε από τη Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας (IGPN) στη Γαλλία ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα το βράδυ της περασμένης Τρίτης έναν 22χρονο στη Νάντη.

propoli

Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, ο αστυνομικός “ο οποίος έκανε χρήση του υπηρεσιακού όπλου του και προκάλεσε τον θάνατο του θύματος” προφυλακίστηκε το μεσημέρι.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νάντη, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας,  Εντουάρ Φιλίπ, απαίτησε να ριχθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του νεαρού. Καταδίκασε επίσης με τον εντονότερο τρόπο τα βίαια επεισόδια και τις καταστροφές που σημειώθηκαν τις δύο επόμενες νύχτες στην περιοχή. Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 11 υπόπτων για τα επεισόδια, οι περισσότερες στη συνοικία Μπρέιγ, όπου επήλθε ο θάνατος του 22χρονου. Μάλιστα, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τέσσερις ανήλικοι.

«Καίνε τις γειτονιές μας, είμαστε ήδη φτωχοί»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, από την πλευρά του διαβεβαίωσε  ότι η κυβέρνηση θα κάνει «τα πάντα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην πόλη και τη συνοικία».

Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ακόμη να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν οι νεαροί κατά τη διάρκεια της νύχτας στο προάστιο Ντερβαγιέρ. «Είναι άσχημο, δεν το καταλαβαίνω», ξέσπασε μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενός μαροκινού εστιατορίου πρόχειρου φαγητού, σοκαρισμένη που είχε το κατάστημά της και το αυτοκίνητό της να έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια. «Καίνε τις γειτονιές μας. Είμαστε ήδη φτωχοί», είπε εκνευρισμένη μια άλλη κάτοικος της συνοικίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – AFP

Loading