Γαλλία: Στους 13 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στο νότιο μέρος της Γαλλίας με τη στάθμη των νερών να έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο από το 1891 προκαλώντας παράλληλα και μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

propoli

Συγκεκριμένα, τα σωστικά συνεργεία ανέβασαν σήμερα τον αριθμό των νεκρών στους 13, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι τουλάχιστον έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εφτά νεκρούς και πέντε σοβαρά τραυματίες, ωστόσο σε διάστημα πέντε ωρών στο διαμέρισμα του Καρκασόν έπεσαν από 160 έως 180 χιλιοστόμετρα νερού».

Από εκεί και πέρα περίπου 1000 κάτοικοι της κοινότητας Πεζένς στο Οντ έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σήμερα το πρωί για προληπτικούς λόγους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερχείλισης ενός φράγματος. Επίσης στην περιοχή της Καρκασόν οι αγροί έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας ο «τραγικός απολογισμός είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί βαρύτερος» και προσθέτουν πως «ορισμένοι είχαν σημαντικές ζημιές και είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς. Κινδυνεύουν και από ηλεκτροπληξία».

Loading