Γαλλία: Τέσσερις νεκροί σε οίκο ευγηρίας από τροφική δηλητηρίαση

Τέσσερις ένοικοι οίκου ευγηρίας στη νοτιοδυτική Γαλλία πέθαναν το βράδυ της Κυριακής (31/3), πιθανότατα εξαιτίας τροφικής δηλητηρίασης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του διαμερίσματος της Οτ Γκαρόν.

propoli

«Είκοσι δύο ένοικοι του οίκου ευγηρίας La Chêneraie στη Λερμ υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση το βράδυ της 31ης Μαρτίου μετά το δείπνο», διευκρινίζουν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους, στην οποία διευκρινίζουν ότι η κατάσταση 15 ανθρώπων χαρακτηρίζεται ακόμη “σχετικά επείγουσα”.

Αυτή τη στιγμή “γίνονται έρευνες για να διευκρινιστεί από τι προκλήθηκε η πιθανολογούμενη τροφική δηλητηρίαση” στον οίκο ευγηρίας, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Τουλούζη, σύμφωνα με τις αρχές.

“Δείγματα από το δείπνο κατασχέθηκαν και συντηρούνται” για να χρησιμοποιηθούν σε αναλύσεις, αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS).

Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών

Η ARS άρχισε ήδη από χθες το βράδυ τις πρώτες έρευνες. “Θα συνεχιστούν σήμερα βάσει ενός ερωτηματολογίου για τη διατροφή που θα δοθεί στους ενοίκους”, προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

“Υποψιαζόμαστε τροφική δηλητηρίαση επειδή οι ένοικοι ασθένησαν μετά το δείπνο (…) Οι αναλύσεις άρχισαν από σήμερα το πρωί”, δήλωσε η αξιωματούχος του διαμερίσματος Μαρί-Πολ Ντεμιγκέλ στο δίκτυο BFMTV.

Ασθενοφόρα εστάλησαν αμέσως στον οίκο ευγηρίας, ενώ θα συσταθεί κέντρο υποδοχής των οικογενειών των ηλικιωμένων που νόσησαν και ένας πυρήνας ψυχιατρικής παρακολούθησης, σύμφωνα με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας, όπως και αξιωματούχος των τοπικών αρχών μετέβησαν άμεσα μετά το περιστατικό στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διαμένουν, σύμφωνα με την ARS, 82 άνθρωποι και άρχισε να λειτουργεί το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading