ΓΓ Συμβ. Ευρώπης: Ο Τραμπ δεν είναι ο ηθικός καθοδηγητής του κόσμου

Σκληρή κριτική έναντι του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρνμπγιερν Γιάγκλαντ, αναφορικά με την πολιτική που ασκεί στο ζήτημα της μετανάστευσης.

propoli

Έντονες φαίνεται πως είναι οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την πολιτική στην «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζουν οι αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι γονείς που δεν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, οφείλουν να την εγκαταλείψουν, αφήνοντας πίσω τα ανήλικα τέκνα τους.

Από την πλευρά του, ο Γιάγκλαντ, φανερά εξοργισμένος από αυτήν την πολιτική που έχει υιοθετήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 της Νορβηγίας, δήλωσε ότι «αυτό που συμβαίνει στα σύνορα όπου χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς τους είναι μια ένδειξη ότι (ο Ντόναλντ Τραμπ) δεν είναι πλέον ο ηθικός καθοδηγητής της χώρας του ή του πλανήτη.[..] Όλα όσα κάνει τον αποκλείουν από τον ρόλο που διαδραμάτιζαν ανέκαθεν οι Αμερικανοί πρόεδροι. Δεν μπορεί πλέον να μιλάει εξ ονόματος αυτού που αποκαλούμε ελεύθερο κόσμο».

Μάλιστα ερωτηθείς σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ο Γιάγκλαντ δήλωσε ότι «δεν αποτελεί παρά άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι δεν επιθυμεί διεθνείς συνθήκες, ούτε διεθνείς οργανισμούς που θα βασίζονται στη συνεργασία».

Loading