Για κυβερνήτης σε ρωσική περιφέρεια θέλει να «βάλει» ο Στίβεν Σιγκάλ

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ στο Βλαδιβοστόκ, ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Στίβεν Σιγκάλ, δήλωσε πως θα επιθυμούσε να γίνει κυβερνήτης στην περιοχή του Πριμόριε.

propoli

«Θέλω να μελετήσω περισσότερο την περιοχή του Πριμόριε και να γίνω κυβερνήτης σας» δήλωσε ο Σιγκάλ απαντώντας σε ερώτημα ενός θεατή αν θα ήθελε να ηγηθεί της περιοχής.

Σημειώνεται ότι παρόλο που ο Στίβεν Σιγκάλ έχει λάβει την ρωσική υπηκοότητα, βάσει της ρωσικής νομοθεσίας δεν μπορεί να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο αξίωμα, καθώς στη Ρωσία, οι Ρώσοι υπήκοοι που έχουν υπηκοότητα άλλου ξένου κράτους, ή άδεια παραμονής σε άλλο κράτος, δεν μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο Σιγκάλ, ο οποίος πρόσφατα είχε διοριστεί ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις, έχει, εκτός από την ρωσική, αμερικανική, αλλά και σερβική υπηκοότητα, την οποία απόκτησε τον Ιανουάριο του 2016.

Στην περιοχή του Πριμόριε το ερώτημα ποιός θα είναι ο επόμενος κυβερνήτης έγινε επίκαιρο μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών που διεξήχθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο, που διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου, νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Ταρασένκο. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ο Ταρασένκο συγκέντρωσε το 49,55% των ψήφων ενώ ο αντίπαλος του και υποψήφιος των κομμουνιστών Αντρέι Ίσενκο το 48,06%. Ωστόσο και οι δύο υποψήφιοι άρχισαν να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον για περιστατικά νοθείας, με αποτέλεσμα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών και να προκηρύξει νέες οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Loading