Καναδέζα ΥΠΕΞ: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία για τη NAFTA»

Η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας Κρίστια Φρίλαντ, μετέβη νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να διαπραγματευτεί το ζήτημα της εμπορικής συμφωνίας της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

propoli

Στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια διαλείμματος στη συνάντησή της με τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, η Φρίλαντ ξεκαθάρισε πως προς το παρόν «δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία».

Ωστόσο, η Καναδέζα υπουργός, έσπευσε να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Καναδάς είναι η σημαντικότερη αγορά για τις ΗΠΑ, «πιο σημαντική και από την Κίνα, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί».

Τριντό: Καθόλου συμφωνία για τη NAFTA καλύτερο σενάριο από μια κακή συμφωνία

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, εξέφρασε την άποψη σχετικά με αυτές τις συνομιλίες, πως «εφικτό να έχουμε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί όλον τον κόσμο», επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια «κακή συμφωνία». Παράλληλα ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «θα συνεχίσει να ενεργεί με εποικοδομητικό τρόπο και καλή τη πίστει».

Loading