Η Μέρκελ «ελπίζει» ακόμα σε μια συμφωνία για το Brexit

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, θεωρεί ότι είναι ακόμη πιθανή μια συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, ωστόσο προετοιμάζεται ακόμα για την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από το μπλοκ χωρίς συμφωνία.

propoli

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, στην καθιερωμένη ομιλία της ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρθηκε εκτενώς στις ελπίδες της και τις προσδοκίες της γύρω από το ζήτημα του Brexit.

«Υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία να πετύχουμε μια καλή και βιώσιμη συμφωνία εξόδου. Η προετοιμασία ωστόσο για κάθε σενάριο αποτελεί ταυτόχρονα δείγμα υπεύθυνης και μακρόπνοης διακυβέρνησης», δήλωσε η Μέρκελ.

«Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και το ενδεχόμενο η Βρετανία να φύγει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε και, αναφερόμενη στις απαντήσεις που προβάλλει το Λονδίνο, τόνισε ότι «πρέπει πάντα να είναι ξεκάθαρο ότι εάν θέλουμε να αποφύγουμε τις δυσκολίες στο τέλος πρέπει να υπάρχει (και θα υπάρχει πάντα) μια διαφορά μεταξύ του να είναι κανείς μέλος της Ε.Ε. και του να είναι εταίρος της ως τρίτη χώρα».

Loading