Γιλντιρίμ: «Οι ΗΠΑ συνεργοί σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Σκληρή γλώσσα για την στάση των ΗΠΑ στις σημερινές δολοφονίες στη λωρίδα της Γάζας αλλά και για την απόφαση μεταφοράς της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ καταδικάζοντας όλα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους.

propoli

«Δυστυχώς οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τόνισε συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος της Τουρκίας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινό-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη».

“Θέλει να κρύψει τις φωτιές εντός ΗΠΑ και ανάβει φωτιές εκτός”

Επίσης μιλώντας για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας. «Προσπαθώντας να κρύψει την πυρκαγιά εντός, ξεκινά πυρκαγιές εκτός».

Νωρίτερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ενθάρρυνε τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, να σκοτώσουν δεκάδες παλαιστίνιους ηγέτες».

Loading