Γκάνα: Επταήμερο εθνικό πένθος για τον Κόφι Ανάν

Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στην Γκάνα, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα (20/8), κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, Νάνα Ακουφο-Άντο.

propoli

Ο Γκανέζος ηγέτης χαιρέτισε τον εκλιπόντα, χαρακτηρίζοντάς τον διπλωμάτη μεγίστου βαθμού, ο οποίος γέμισε με περηφάνεια τη χώρα του.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της χώρας θλίβονται από την είδηση του θανάτου ενός από τους μεγαλύτερους συμπατριώτες μας», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Από τη Δευτέρα και για μία εβδομάδα, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στην αφρικανική χώρα και σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της σε όλον τον κόσμο.

Συλλυπητήρια από τους ηγέτες Γαλλίας και Βρετανίας

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Κόφι Άναν, εξάλλου, απεύθυναν στην οικογένειά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

«Η Γαλλία του αποτίνει φόρο τιμής. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ήρεμο και αποφασιστικό βλέμμα του, ούτε τη δύναμη των μαχών του» έγραψε στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος.

Για «μεγάλο ηγέτη και μεταρρυθμιστή που συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει αυτός ο κόσμος που άφησε καλύτερος από εκείνον στον οποίο γεννήθηκε» έκανε λόγο η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Loading