Μέι για τελωνειακά: «Δεν μπορώ να υλοποιήσω το Brexit χωρίς συμβιβασμούς»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να την εμπιστευτούν για να υλοποιήσει το Brexit, αλλά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.

propoli

Η δήλωση χαρακτηρίζεται ως πιθανή προειδοποίηση προς τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης που έχουν ουσιαστικά διαφορετικές απόψεις σχετικά με πιθανές μελλοντικές διευθετήσεις για τελωνειακά ζητήματα.

Οι διαφορετικές απόψεις για το θέμα των τελωνείων τέθηκαν την προηγούμενη Τρίτη, όταν ο υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι προτάσεις για μία τελωνειακή συνεργασία με την ΕΕ, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, αποτελούν ουσιαστικά μία “τρέλα”.

Η πρόταση της Μέι σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο (μετά το Brexit) θα συνεχίσει να εισπράττει δασμούς για λογαριασμό των Βρυξελλών σε αγαθά που εισάγονται από χώρες εκτός ΕΕ (ως μία λύση του ζητήματος των συνόρων στην Ιρλανδία) αποτέλεσε ένα από τα επίμαχα σημεία της συζήτησης για το Brexit, φέρνοντας εταιρείες, αλλά και τους υπέρμαχους της παραμονής, απέναντι σε μια ομάδα ευρωσκεπτικιστών που είναι μέλη του κοινοβουλίου.

Loading