ΔΝΤ: Η Γκιτά Γκοπίνατ η νέα επικεφαλής οικονομολόγος

Η 46χρονη Γκιτά Γκοπίνατ είναι η διάδοχος του επικεφαλής οικονομολόγου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ, ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί από το ΔΝΤ στο τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο σήμερα Δευτέρα.

propoli

Η κ. Γκοπίνατ θα είναι οικονομικός σύμβουλος του Ταμείου και διευθύντρια του τμήματος έρευνας του ΔΝΤ και διδάσκει σήμερα στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το εγκώμιο της Λαγκάρντ

«Είναι μία από τους πλέον εξέχοντες οικονομολόγους του κόσμου, με άριστα ακαδημαϊκά προσόντα, αποδεδειγμένο ιστορικό ηγεσίας και εκτεταμένη διεθνή εμπειρία», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Γκοπίνατ είναι μεταξύ άλλων συντάκτρια του American Economic Review και συνδιευθύνει το Πρόγραμμα Διεθνών Οικονομικών και Μακροοικονομικής του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας (NBER).

Έχει συγγράψει περίπου 40 ερευνητικά άρθρα σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το εμπόριο και τις επενδύσεις, τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές κρίσεις, τη νομισματική πολιτική, το χρέος και τις αναδυόμενες κρίσεις στην αγορά.

Η κ. Γκοπίνατ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία, ενώ διαθέτει και αμερικανική υπηκοότητα.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Princeton το 2001, ενώ το πρώτο πτυχίο της το είχε λάβει από το Πανεπιστήμιο του Δελχί. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από τα πανεπιστήμια του Δελχί και της Ουάσιγκτον.

Δείτε επίσης: Θυμούνται τον Μακρόν και παρηγοριούνται!

Loading