Δύσπιστος για τις εξηγήσεις του Ριάντ δηλώνει ο υπουργός για το Brexit

Ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, σχολιάζοντας το ζήτημα της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ιδιαίτερα δύσπιστος όσον αφορά τις εξηγήσεις που έδωσε το Ριάντ σχετικά με την υπόθεση.

propoli

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από την πεισματική άρνηση ανάμειξης στην υπόθεση, παραδέχθηκε εν τέλει μόλις χθες, πως ο αγνοούμενος δημοσιογράφος, πέθανε στη διάρκεια μιας αψιμαχίας στο προξενείο.

Τι δήλωσε ο Βρετανός αξιωματούχος

Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση του BBC αν πιστεύει την εξήγηση αυτή, ο Ράαμπ είπε: «Όχι, δεν νομίζω ότι είναι αξιόπιστη… Υποστηρίζουμε την τουρκική έρευνα για το θέμα και η βρετανική κυβέρνηση θέλει να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο αυτό».

Ο Ράαμπ είπε πως η Βρετανία χρειάζεται να ξέρει ποια είναι τα γεγονότα προτού μπορέσει να κάνει μια «λογική και σοβαρή επιλογή κρίσης» για το τι θα κάνει μετά.

«Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια και να τερματίσουμε τη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία, όχι μόνο λόγω του τεράστιου αριθμού των βρετανικών θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από αυτό αλλά και γιατί αν ασκείς επιρροή στους εταίρους σου πρέπει να μπορείς να τους μιλάς», είπε.

Loading