ΕΕ και Ιαπωνία απειλούν με αντίμετρα στους αμερικανικούς δασμούς

Σε μια εκ νέου προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε νωρίτερα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ότι σκοπεύει να εφαρμόσει αντίμετρα σε αμερικανικά προϊόντα, εάν επιβληθούν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

propoli

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα, Επιτροπή ανέφερε ότι «η ΕΕ ενημέρωσε τον ΠΟΕ για τη λίστα των αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα μπορούσε μελλοντικά να επιβάλει πρόσθετους δασμούς εισαγωγής αν δεν καταστεί μόνιμη η εξαίρεση των ευρωπαϊκών χωρών από τους αμερικανικούς δασμούς, ύψους 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο».

Οι συγκεκριμένες κυρώσεις από πλευράς την Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να επιβληθούν σε προϊόντα ο καπνός, το μπέρμπον, οι μοτοσικλέτες, τα τζιν καθώς και υφάσματα και καλλυντικά.

Απειλεί με αντίμετρα και η Ιαπωνία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε νωρίτερα και αυτό με την σειρά του ότι ενημέρωσε τον ΠΟΕ ότι η Ιαπωνία μπορεί να επιβάλλει με την σειρά της αντίμετρα προς ορισμένα αμερικανικά αγαθά, αφού εξετάσει το μέγεθος των επιπτώσεων που έχουν προκαλέσει οι δασμοί των ΗΠΑ στις ιαπωνικές εταιρείες.

Loading