Εκτός κινδύνου η υγεία του 45χρονου που δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ

Ανακοίνωση σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του 45χρονου Βρετανού ο οποίος δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ στη πόλη Έισμπερι στις 30 Ιουνίου, εξέδωσε το περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Σάλσμπουρι.

propoli

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν μια υπόθεση δηλητηρίασης ενός ζεύγους με το νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, με την ίδια δηλαδή ουσία που δηλητηριάστηκαν και ο διπλός Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Ιουλία, στο Σάλσμπουρι της νότιας Αγγλίας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η Λόρνα Γουίλκινσον, η διευθύντρια νοσηλείας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι, ανέφερε με ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης πως «η υγεία του Τσάρλι Ρόουλι σημείωσε περαιτέρω πρόοδο στη διάρκεια της νύχτας. Δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. […] Η κατάστασή του είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη, αλλά σταθερή…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ προσθέτεται πως «ο Τσάρλι έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει για να αναρρώσει πλήρως αλλά η πρόοδος που έχουμε δει μέχρι τώρα μας κάνει να αισιοδοξούμε».

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα που δηλητηριάστηκε και αυτή με την ίδια ουσία μαζί με τον 45χρονο, κατέληξε εν τέλει, ύστερα από μερικές ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο. Σε δηλώσεις για το θάνατό της είχε προβεί και ο Ρώσος εκπρόσωπος του Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος χαρακτήρισε «παράλογη» τη καταδίκη της Μόσχας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Loading