Εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία των Σκανδιναβών τουριστριών

Εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν χθες και σήμερα σε διάφορες πόλεις του Μαρόκου, ως ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο νεαρών τουριστριών από τη Σκανδιναβία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.

propoli

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι διατηρούσαν «δεσμούς με τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας» που στοίχισε τη ζωή στη Λουίζα Βεστεράγκες Γιέσπερσεν, μια 24χρονη φοιτήτρια από τη Δανία, και τη Νορβηγία Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών.

Από τις έρευνες που έγιναν στο Μαρακές, την Εσαουίρα, το Σίντι Μπένουρ, τη Στούκα-Αΐτ Μπάχα και την Ταγγέρη κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ένα κυνηγετικό τουφέκι, διάφορα μαχαίρια, μία στρατιωτική στολή και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Υπηρεσία Δικαστικών Ερευνών (BCIJ).

Συνολικά, από την Δευτέρα έχουν συλληφθεί στο Μαρόκο 13 ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο γυναικών. Οι τέσσερις πρώτοι, που φέρονται ότι είναι οι αυτουργοί, συνελήφθησαν στο Μαρακές.

Οι δυο Σκανδιναβές βρέθηκαν νεκρές την Δευτέρα σε απομονωμένη τοποθεσία του Άνω Άτλαντα, σε μια περιοχή που προσφέρεται για πεζοπορία και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Η μία από αυτές βρέθηκε αποκεφαλισμένη.

Οι σοροί τους αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στην Κοπεγχάγη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading