Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έπειτα από την κατάθεση του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, αποφάσισε να απαντήσει και στις ερωτήσεις μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου, είχε δεχτεί πυρά εναντίον, έπειτα από το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει, και το οποίο αφορούσε την διαρροή προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών, κυρίως Αμερικανών πολιτών.

Τα στοιχεία αυτά, είχαν δοθεί στην βρετανική εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, η οποία τα είχε χρησιμοποιήσει προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Ζάκερμπεργκ «αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες το συντομότερο δυνατόν, ελπίζουμε εντός της επόμενης εβδομάδας». Μάλιστα, ο Ταγιάνι αποκάλυψε ότι ο Ζάκερμπεργκ αναμένεται να συναντηθεί στις Βρυξέλλες με επικεφαλής πολιτικών ομάδων καθώς και με μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών.

Από την πλευρά της, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και «εκτιμά την ευκαιρία για διάλογο, για να ακούσει τις απόψεις (των Ευρωπαίων πολιτικών) και να δείξει τα βήματα που κάνει για να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, είχε αρνηθεί να παραστεί ενώπιον της βρετανικής βουλής.

Loading