Εξαιρετική χαρακτηρίζει η NASA τη συνεργασία με την Ρωσία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας (NASA), Τζιμ Μπραϊντεστάιν, εξήρε την αμερικανο-ρωσική συνεργασία στο διάστημα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ατύχημα που σημειώθηκε κατά την εκτόξευση του πυραύλου επισύρει την ανάγκη να βρεθεί και ένας άλλος τρόπος μετακίνησης στο Διάστημα.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος της NASA, έδειξε εμπιστοσύνη στους ρωσικής τεχνολογίας πυραύλους Soyuz, και τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ρωσία είναι άριστη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι Αμερικανοί αστροναύτες θα πετάξουν και πάλι με ρωσικούς πυραύλους.

Ο επικεφαλής της NASA είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επόμενη προγραμματισμένη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα ανασταλεί.

Ο επικεφαλής της NASA έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στην Μόσχα μία ημέρα αφότου ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίχιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο Καζαχστάν μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στον πύραυλο που μετέφερε το διαστημόπλοιο Soyuz και είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Loading