Επίθεση με γεμάτο εκρηκτικά φορτηγό σχεδίαζαν οι δράστες της Βαρκελώνης

Νεώτερα στοιχεία σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε με αυτοκίνητο τον Αύγουστο του 2017 στην καρδιά της Βαρκελώνης έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες σχεδίαζαν αρχικά επίθεση με φορτηγό γεμάτο με εκρηκτικά, ωστόσο κανείς δεν διέθετε άδεια οδήγησης για φορτηγό.

propoli

Την πληροφορία μετέδωσαν νωρίτερα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά της η τοπική καταλανική εφημερίδα La Vanguardia σε δημοσίευμά της επικαλούμενη πηγές, ανέφερε πως «όταν ο τρομοκράτης πήγε να παραλάβει το φορτηγάκι στις 16 Αυγούστου, του ζητήθηκε να έχει άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ για φορτηγό, ενώ όλοι οι τρομοκράτες είχαν άδειες κατηγορίας Β. Για τον λόγο αυτό άλλαξαν το αρχικό τους σχέδιο και επέλεξαν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο Fiat Talento».

Παράλληλα όμως, οι δύο τρομοκράτες, φέρονται να σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις, καθώς μελετούσαν τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στην πόλη, περιλαμβανομένων νυχτερινών κλαμπ, του γηπέδου Camp Nou και της εκκλησίας Sagrada Familia. Μάλιστα οι αρχές υποπτεύονται πως οι δύο δράστες είναι πιθανό να σχεδίαζαν επίθεση και στην γαλλική πρωτεύουσα καθώς βρέθηκαν φωτογραφίες του Παρισιού σε διαμέρισμα στην Αλκανάρ.

Υπενθυμίζεται πως από τις συγκεκριμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στις 17 και 18 Αυγούστου στη Βαρκελώνη την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, και τη Καμπρίλς, σκοτώθηκαν συνολικά 15 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 130.

Loading