Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει η Μέρκελ στην Κίνα στις 24 Μαΐου

Επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο αναμένεται να πραγματοποιήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ το διήμερο 24-25 Μαΐου, έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

propoli

Τη είδηση ανακοίνωσε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ονόματι Λου Κανγκ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Μέρκελ, αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όσο και με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ. Στις επαφές αναμένεται να συζητηθούν τόσο οι εκατέρωθεν απόψεις για τις σχέσεις και τη συνεργασία Κίνας-Γερμανίας και Κίνας-Ευρώπης όσο και άλλα σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Ο εκπρόσωπος γνωστοποίησε ακόμα ότι η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της και είναι έτοιμη να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Loading