Επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πορτογαλία

Επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να επεκτείνει την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, στο πλαίσιο της επίσημης περιοδεία που έχει ξεκινήσει ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους.

propoli

Η Πορτογαλία είναι ο τελευταίος προορισμός στην περιοδεία του Σι στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε ήδη την Ισπανία, την Αργεντινή και τον Παναμά.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Κινέζου προέδρου στην Πορτογαλία εδώ και οκτώ χρόνια.

Δύο πορτογαλικά μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αεροπλάνο του Σι από τη στιγμή που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πορτογαλίας έως και την προσγείωση του. Τον Σι και τη σύζυγό του, την Πενγκ Λιγουάν, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο υψηλόβαθμοι Πορτογάλοι αξιωματούχοι.

Σε ομιλία του κατά την άφιξή του, ο Σι επαίνεσε την παραδοσιακή φιλία μεταξύ της Κίνας και της Πορτογαλίας, λέγοντας ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν αντέξει στον χρόνο και τις διεθνείς αναταράξεις και έχουν γίνει ακόμα πιο ισχυρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επόμενη χρονιά σηματοδοτεί την 40η επέτειο από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και αποτελεί νέο σημείο εκκίνησης στην ιστορία των διμερών σχέσεων.

Loading