Επαφές με θέμα τη βία στα σχολεία θα έχει ο κυβερνήτης του Τέξας

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, αναμένεται να συναντηθεί με φορείς της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ένοπλης βίας στα σχολεία και το κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να εκλείψει.

propoli

Αφορμή για τις συναντήσεις, αποτέλεσε η ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησε ο 17χρονος  Δημήτρης Παγουρτζής πριν από τρεις μέρες σε λύκειο στη πόλη Σάντα Φε, σκοτώνοντας δέκα άτομα και τραυματίζοντας άλλους δέκα.

Ο Άμποτ, προέρχεται από το ρεπουμπλικανικό κόμμα και είναι ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής. Ως εκ τούτου ο ίδιος σκοπεύει να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς, γονείς και εκλεγμένους αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους με του οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, χωρίς ωστόσο να θιχτεί το θέμα της ελεύθερης οπλοκατοχής.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Κολίερ, ένας Δημοκρατικός πολιτικός που διεκδικεί τη θέση του αντικυβερνήτη, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα οδηγήσουν αυτές οι συζητήσεις σε σημαντικές αλλαγές. «Το μόνο που ακούω είναι λόγια. Τα λόγια είναι φτηνά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δράση», έγραψε στο Twitter.

Loading