Επείγουσα δράση της ΕΕ ζητάει η Ε. Βόζεμπεργκ

Tην ανάγκη ανάληψης επείγουσας δράσης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ με νέα ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

propoli

«Με αφορμή τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει για τις μεταναστευτικές ροές μέσω των ανατολικών θαλάσσιων συνόρων της χώρας, οι οποίες παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 120% τον περασμένο μήνα, η κ. Βόζεμπεργκ ζήτησε επίσης  την ίση κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών μελών», αναφέρει η ανακοίνωση της ευρωβουλευτού.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προκλητική και απρόβλεπτη στάση της Τουρκίας που απειλεί τη συνέχιση εφαρμογής της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, δεδομένης μάλιστα της υπερσυγκέντρωσης υπηκόων τρίτων χωρών στα τουρκικά παράλια.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει επείγουσα δράση και να επισπεύσει τις διαδικασίες κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής προσφύγων

«Πώς σκοπεύει να αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση τα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να υπάρξει ίση κατανομή βαρών μεταξύ των κρατών μελών και όχι υπερσυσσώρευση προσφυγικών πληθυσμών στην Ελλάδα», είναι η ερώτηση που έθεσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Ν.Μ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading