Επικριτικά σχόλια για τον δήμαρχο Αδριανούπολης που ανάρτησε αφίσες στα ελληνικά

Έναν πολύ ωραίο τρόπο σκέφτηκε ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, Ρετσέπ Γκουρκάν προκειμένου να καλωσορίσει έλληνες και βούλγαρους τουρίστες που επισκέφθηκαν την πόλη κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

propoli

Μια από τις αφίσες έγραφε στα ελληνικά: «Το 2019 να φέρει την ειρήνη και ευτυχία για τον κόσμο. Χρόνια Πολλά. Recep Gurkan, Δήμαρχος Αδριανούπολης».

Η κίνηση αυτή πάντως δεν προκάλεσε μόνο θετικά σχόλια, αλλά και έντονες επικρίσεις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet στην ιστοσελίδα της, ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης που βρίσκεται μια ανάσα από τα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία δέχεται πυρά για την κίνησή του να βάλει αφίσες στις γλώσσες των δύο γειτονικών χωρών στο κέντρο της πόλης.

«Εντάξει, είναι μια ωραία χειρονομία. Αλλά το όνομα της πόλης μας είναι γραμμένο στις βουλγαρικές αφίσες ως Edirne και στις ελληνικές ως Αδριανούπολη. Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια» τόνισε στο Anadolu ο Βαιζέλ Γκιουνέρ, πρόεδρος της DYA.

Πάντως μέχρι στιγμής ο Γκουρκάν δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα σχόλια που του έχουν κάνει, είτε θετικό, είτε αρνητικό.

Loading