Σύλληψη 10 μεταναστών στην Ισπανία που είχαν επιτεθεί στις αρχές

Συνολικά 10 μετανάστες συνελήφθησαν από τις ισπανικές αρχές οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ανακοίνωσε η Ισπανική Πολιτοφυλακή (Guardia civil).

propoli

Οι συγκεκριμένοι μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα από το Μαρόκο στην Ισπανία μέσω του θύλακα της Θεούτα. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για άσκηση βίας εναντίον των δυνάμεων της τάξης, χτυπήματα και τραυματισμούς και για σύσταση συμμορίας.

Περισσότεροι από 600 μετανάστες διέσχισαν εκείνη την ημέρα τον φράχτη ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα ρίχνοντας ασβέστη και ακαθαρσίες εναντίον των συνοριοφυλάκων, μεθόδους που κατήγγειλαν τα συνδικάτα των δυνάμεων της τάξης αλλά και η ισπανική κυβέρνηση.

Οι «δέκα μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική» συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στις 8.15 (9.15 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της πόλης η οποία τελεί υπό ισπανική διοίκηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής.

«Μεταξύ των δέκα συλληφθέντων βρίσκεται ο φερόμενος ηγέτης της επίθεσης της 26ης Ιουλίου στη διάρκεια της οποίας 15 Πολιτοφύλακες τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως η Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, αποτελεί την πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τους παράτυπους μετανάστες, με τουλάχιστον 32.000 αφίξεις δια ξηράς και θαλάσσης από τις αρχές του χρόνου.

Loading