«Επιφυλακτικός» ο Αμερικανός ΥΠΕΞ από τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Επιφυλακτικός φάνηκε να είναι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο, λίγες μόνο μέρες μετά την ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του στη Σιγκαπούρη.

propoli

Ο Μάικ Πομπέο εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος, κόντρα στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κιμ Γιόνγκ-Ουν την Τρίτη, ισχυριζόμενος ότι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα ξεκινήσει λίαν συντόμως.

Στις δηλώσεις αυτές, προέβη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών από το Πεκίνο, όπου πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, ενώ αργότερα αναμένεται να συναντήσει και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε εντέλει να προχωρήσουμε, ύστερα από τόσα χρόνια, στον δρόμο της ειρήνης στη χερσόνησο (της Κορέας). Αλλά υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος να μην φθάσουμε εκεί», τόνισε ο Πομπέο.

Από την πλευρά του, ο Ουάνγκ, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα καθώς «η συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης θα συμβάλει για να φθάσουμε στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου και να φέρουμε στην περιοχή μια διαρκή και αληθινή ειρήνη».

Loading