ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία Αρχείου

Εργοδοτική και συνδικαλιστική ένωση έστειλαν κοινή επιστολή στη Μέι

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση κατέφυγαν από κοινού η Ένωση που εκπροσωπεί τις συνδικαλιστικές εργατικές ενώσεις της Βρετανίας (TUC) και του Οργανισμού των Εργοδοτών Βιομηχανιών (CBI), στέλνοντας μία ανοιχτή επιστολή προς την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στην οποία επισημαίνουν ότι, πέρα από την συμφωνία για την αποχώρηση ή την καθόλου συμφωνία, θα πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο σχέδιο, γιατί η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτη ανάγκη» λόγω του Brexit.

propoli

«Μαζί εκπροσωπούμε εκατομμύρια εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εκ μέρους των οποίων σας γράφουμε για να σας ζητήσουμε να αλλάξετε την προσέγγισή σας στο Brexit» γράφουν στην κοινή επιστολή τους η γενική γραμματέας του TUC, Φράνσις ο Γκράντι, και η γενική διευθύντρια του CBI, Κάρολιν Φέρμπερν. Προειδοποιούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μία εθνική έκτακτη ανάγκη, και ενόψει ενός κινδύνου αποχώρησης χωρίς συμφωνία, η κοινωνία και οι εταιρίες δεν είναι έτοιμες για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. «Το οικονομικό σοκ θα είναι αισθητό στις γενιές που θα ακολουθήσουν» υπογραμμίζουν.

Ζητούν από την Μέι να προχωρήσει σε τρία μέτρα για να προστατέψει τις εργασίες, τα δικαιώματα και την καθημερινότητα των απλών εργαζόμενων: την αποφυγή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία, ως ύψιστη προτεραιότητα, τη διασφάλιση μίας παράτασης με διάρκεια τόση που να είναι αρκετή για να υπάρξει μία συμφωνία, και ένα σχέδιο Β’ που να προστατεύει τους εργαζόμενους, την οικονομία και ανοιχτά ιρλανδικά σύνορα, και που να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να είναι διαπραγματεύσιμη με την ΕΕ. «Μία νέα προσέγγιση χρειάζεται για να εξασφαλιστεί αυτό – είτε μέσα από ενδεικτικές ψηφοφορίες ή άλλο μηχανισμό συμβιβασμού» τονίζουν. Ζητούν επίσης επείγουσα συνάντηση με την Τερέζα Μέι για να συζητήσουν τις ανησυχίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading