Eρντογάν: «Δεχόμεθα και νομίσματα από τους φίλους μας στην Αφρική»

Μήνυμα στις αφρικανικές χώρες να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία χρησιμοποιώντας εθνικά νομίσματα, έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

propoli

«Ας σώσουμε το εμπόριό μας από τους κινδύνους που δημιουργούν τα ξένα νομίσματα», τόνισε ο πρόεδρος Ερντογάν από το Φόρουμ Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας Τουρκίας-Αφρικής στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σωθούν οι χώρες τους από τη συναλλαγματική πίεση.

«Θα ενισχύσουμε τις εμπορικές μας σχέσεις και με τους φίλους μας στην Αφρική»

«Δώσαμε προτεραιότητα στις συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα, καθώς η χώρα αντιμετώπισε πρόσφατα κερδοσκοπικές επιθέσεις», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας σχέσεις χρησιμοποιώντας εθνικά νομίσματα όχι μόνο με τους κύριους εμπορικούς μας εταίρους αλλά και με τους φίλους μας στην Αφρική»

Η Τουρκία πιέζει για το εμπόριο σε εθνικά νομίσματα, κατηγορώντας τη διοίκηση των ΗΠΑ ότι χρησιμοποιεί το δολάριο ως εργαλείο για την επίθεση στις οικονομίες άλλων χωρών.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ανακοίνωσε πως θα εισαγάγει για πρώτη φορά 30.000 τόνους σιτηρών, από τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ρωσικά ρούβλια.

Δείτε επίσης: Βέλγιο: Στο «φως» τεράστιο σκάνδαλο ποδοσφαιρικής διαφθοράς!

Loading