Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει δουλειά στη Μάνμπιτζ αν φύγουν οι Κούρδοι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του νωρίτερα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει τίποτε να κάνει στην πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρία, όταν οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» εγκαταλείψουν την περιοχή.

propoli

Ο Ερντογάν, με αυτή του τη δήλωση, αναφερόταν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, κύρια συνιστώσα του κουρδοαραβικού συνασπισμού, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), που αποτελούσε τον βασικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

«Στην παρούσα κατάσταση, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ακεραιότητα του συριακού εδάφους. Αυτές οι περιοχές ανήκουν στην Συρία. Όταν οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα έχουν φύγει από την περιοχή, δεν θα υπάρχει τίποτε για εμάς να κάνουμε εκεί…Το θέμα δεν είναι το Μάνμπιτζ…στόχος μας είναι να εξαφανίσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις από την περιοχή. Κύριος στόχος μας είναι οι YPG να πάρουν εδώ ένα αναγκαίο μάθημα», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες ώρες αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι εισήλθε στην στρατηγικής σημασία πόλη Μάνμπιτζ και ύψωσε την συριακή σημαία στην πόλη, αφού οι YPG κάλεσαν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ να προστατεύσει την πόλη από τουρκικές επιθέσεις.

Loading