Ερντογάν: «Θα πάρουμε τους S-400 και αν χρειαστεί θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Αν και το τελευταίο διάστημα οι φήμες ήθελαν την Τουρκία να βάζει «πάγο» στην αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σήμερα πως η χώρα του «όχι μόνο θα τους προμηθευτεί, αλλά αν χρειαστεί θα τους χρησιμοποιήσει κιόλας».

propoli

«Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 για να τους βάλουμε στην αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Είναι ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε. Θα βασιζόμαστε πάλι στις ΗΠΑ; Χρόνια τους το ζητάμε και η απάντηση που μας δίνουν είναι: «Δεν το επιτρέπει το κογκρέσο». Έχουμε κουραστεί μ’ αυτά» τόνισε σε διακαναλική συνέντευξη Τυπου, ο Τούρκος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε πως «η Ρωσία απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική πρόταση. Είπαν ότι θα αποδεχθούν ακόμη και συμπαραγωγή. Κι όσον αφορά τα δάνεια, μας πρόσφεραν πολύ καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή, τρέχει αυτή η διαδικασία».

Διαφωνία των ΗΠΑ στη συμφωνία

Να σημειωθεί, πως η συμφωνία για τα πυραυλικά συστήματα S-400 μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο, πριοκαλόντας έντονη δυσφορία στις ΗΠΑ που επισημαίνουν ότι το ρωσικό σύστημα δεν μπορεί να ενσωματωθεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Loading