«Σμύρνη, έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Δεν… τσιγκουνεύτηκε τις προκλήσεις και τις εθνικιστικές κορώνες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία.

propoli

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, εμφανίστηκε ενώπιον του κοινού μαζί με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Μικρασιατική Καταστροφή, με έναν παραληρηματικό λόγο.

«Σμύρνη, εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη, εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφορές Ερντογάν και στον μακελάρη

Ο «Σουλτάνος» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, προβάλλοντας μάλιστα και σε video wall αποσπάσματα από το μανιφέστο του ανθρώπου που σόκαρε τον πλανήτη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στο σταυρό και στην ημισέληνο. Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστούς μας, λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Loading