Ερντογάν: «Φτιάξαμε drone που θα βομβαρδίζει»

Την κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου και πιο «μάχιμου» μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

propoli

Μιλώντας από την Αττάλεια ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι τα νέα αεροσκάφη θα αποτελέσουν «ένα παράδειγμα στον κόσμο», σημειώνοντας πως η εταιρεία Baykar Makina, κατασκευάζει ένα ακόμη μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καλύτερα εξοπλισμένο, το οποίο «θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που ονομάζεται «Ιπτάμενο Ψάρι», θα ζυγίζει 5 τόνους και θα μπορεί να κουβαλά από 450 έως 1.350 κιλά ωφέλιμο φορτίο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φέρει «έξυπνες βόμβες».

Οι δυνατότητες του επανδρωμένου αεροσκάφους

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το νέο UAV θα έχει τη δυνατότητα να φθάνει τα 40.000 πόδια ύψος και να πετά επί 24ώρου βάσεως. Θα υποστηρίζεται ηλεκτρονικά με δορυφορικό σύστημα, αλλά και με σύστημα ραντάρ αέρος-αέρος, ενώ θα διαθέτει και δικό του ραντάρ ανίχνευσης απειλών. Όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα διαθέτει, είναι τουρκικής τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι το 65% των αναγκών της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας προήλθαν από τους τοπικούς παραγωγούς, υπογραμμίζοντας έτσι την πρόσφατη επιτυχία της χώρας του στον κλάδο.

Δείτε επίσης: Το ΝΑΤΟ ζητά «σιωπηρή ένταξη» για τα Σκόπια

Loading