Φωτ. αρχείου

Εταιρείες από την Ρωσία προσφέρονται να καθαρίσουν τον Γάγγη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ρωσικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ένα δύσκολο αλλά και σημαντικό έργο που αφορά τον καθαρισμό του ιερού για του Ινδούς, ποταμού Γάγγη.

propoli

Το εγχείρημα αυτό συζητήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Νέο Δελχί, του αυτόνομου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «BRICS Alliance Business Forum-2018».

Την είδηση, αποκάλυψε η αρμόδια πρόεδρος της Διεθνούς συμμαχίας έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS Λαρίσα Ζελεντσόβα.

«Σήμερα παρουσιάζουμε το έργο που αφορά τον καθαρισμό του οικοσυστήματος του ποταμού Γάγγη. Το πιλοτικό έργο, όπως το έχουμε προγραμματίσει, μπορεί να υλοποιηθεί στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές. Η ινδική πλευρά προθυμοποιήθηκε να μελετήσει τις ρωσικές προτάσεις».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Διεθνούς συμμαχίας έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS, αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν την Ινδία Σαντζέι Κουμάρ, αναφέρθηκε στην δυσκολία που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο.

«Για την υλοποίηση ενός έργου παρόμοιας κλίμακας στην Ινδία χρειάζεται κάποιος που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Ηρακλή, ο οποίος καθάρισε την Κόπρο του Αυγεία. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον λιγότερο δυνατό. Για αυτό και απευθυνόμαστε στην Ρωσία».

Στη συγκεκριμένη διάσκεψη, πέρα από τα μέλη που απαρτίζουν τον οργανισμό BRICS (σσ Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Λαϊκή Δημοκρατία, Κίνας και Νότια Αφρική), συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων χωρών, όπως της Σερβίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, κ.α.

Loading