ΗΠΑ: Ο Κάιλ αντικαταστάτης του Τζον Μακέιν

Ο κυβερνήτης της Αριζόνας Ντάγκ Ντούσεϊ θα διορίσει τον πρώην Γερουσιαστή Τζον Κάιλ για να αντικαταστήσει τον θανόντα Γερουσιαστή Τζον Μακέιν.

propoli

Την ανακοίνωση έκανε επίσημα ο Ντούσεϊ στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ενώ η σχετική απόφαση ελήφθη σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων, από τον θάνατο του Μακέιν. Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εκλέγονταν στην Γερουσία, από το 1987.

«Καθώς σκεφτόμουν ποιος θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα την Αριζόνα στην Γερουσία των ΗΠΑ, επέστρεφα συνεχώς σε ένα όνομα κι ένα πρόσωπο: τον Τζον Κάιλ,» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Ντούσεϊ, εντός του κυβερνείου της αναφερόμενης πολιτείας.

Η Σίντι Μακέιν, χήρα του Τζον Μακέιν, σε ανάρτηση που έκανε χθες στο Twitter έγραψε ότι ο Κάιλ «είναι στενός μου φίλος, αλλά ήταν και του Τζον. Είναι απόδοση μεγάλης τιμής στον Τζον ότι ο Κάιλ προετοιμάζεται να επιστρέψει στην υπηρεσία των πολιτών και να βοηθήσει την πολιτεία της Αριζόνας.»

Ο Κάιλ έχει στο ενεργητικό του στην εμπειρία των 26 ετών από την δράση του στην Ουάσινγκτον κι ενώ ήταν για το ίδιο χρονικό διάστημα μέλος του Κογκρέσου. Για τα 18 από αυτά τα χρόνια ήταν μαζί με τον Μακέιν στην Γερουσία των ΗΠΑ. Ο Ντούσεϊ προχώρησε στην ανακοίνωση με τον Κάιλ να στέκεται δίπλα του.

«Δεν υπάρχει κάποιος στην Αριζόνα που να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να εκπροσωπήσει την πολιτεία μας στην Γερουσία, από τον Τζον Κάιλ,» δήλωσε ο κυβερνήτης για τον 76χρονο βετεράνο της πολιτικής στην Ουάσινγκτον.

Σε πολιτικό επίπεδο για τους Ρεπουμπλικάνους ο διορισμός του Κάιλ σηματοδοτεί μία μικρή ιδεολογική μετατόπιση από την γραμμή που ακολουθούσε ο Μακέιν, ενώ προσφέρει στον κοινοβουλευτικό μηχανισμό του κόμματος, μία πιο συντηρητική ψήφο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν (FiveThirtyEight) ο Κάιλ συντάχθηκε με την γραμμή του κόμματος στην διεξαγωγή ψηφοφοριών σε βαθμό μεγαλύτερο από τον Μακέιν και στις επτά από τις εννέα περιόδους κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων του Κογκρέσου, στην διάρκεια των οποίων και οι δύο άντρες είχαν έδρες στην Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading