Ο Τραμπ κατηγορεί τα ΜΜΕ της χώρας ως «εχθρούς του λαού»

Δύο ημέρες μετά την φονική ένοπλη επίθεση σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε σήμερα τα ΜΜΕ της χώρας ως «εχθρούς του λαού» επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη για την «οργή» που είναι αισθητή σε όλες τις πολιτείες μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

propoli

Την ίδια στιγμή στον δράστη της επίθεσης, 46χρονο Ρόμπερτ Μπάουερς απαγγέλθηκαν 29 κατηγορίες, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου που έχει αναλάβει την έρευνα για τη χειρότερη αντισημιτική επίθεση στην αμερικανική ιστορία.

Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Πίτσμπουργκ μετά το μακελειό με τους 11 νεκρούς και σε κλίμα κατάνυξης έστειλαν μήνυμα ειρήνης.

«Τα λόγια μίσους δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Πίτσμπουργκ» τόνισε ο ραβίνος Τζέφρι Μάιερς της συναγωγής Three of Life, ο οποίος μάλιστα βοήθησε στο να βρουν καταφύγιο οι πιστοί όταν ο βαριά οπλισμένος εισέβαλε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

«Νομίζω ότι οι πολίτες βιώνουν διάφορα στάδια ψυχολογικών τραυμάτων, πένθους, δυσπιστίας, σοκ, όλα μαζί σε ένα» είπε ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Πίτσμπουργκ, χωρίς να διευκρινίσει το πότε, ωστόσο φρόντισε να στείλει ηχηρό μήνυμα εναντίον των ΜΜΕ της χώρας. «Υπάρχει μεγάλος θυμός στη χώρα μας, που σχετίζεται με την εσφαλμένη μεταχείριση και συχνά κακόβουλη του τομέα της ενημέρωσης» τόνισε συγκεκριμένα.

Και πρόσθεσε: «Τα ΜΜΕ Fake news, οι πραγματικοί εχθροί του λαού πρέπει να βάλουν ένα τέλος στην εμφανή και προφανή εχθρότητα τους και να μεταδίδουν τις πληροφορίες σωστά και με δίκαιο τρόπο. Αυτό θα βοηθούσε πολύ στο να σβήσει η φωτιά της οργής και της αγανάκτησης ώστε να καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι σε κλίμα ειρήνης και αρμονίας. Πρέπει να μπει ένα τέλος στα Fake News!».

Loading