Η άφιξη της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Νέα Υόρκη καθυστερεί

Το ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα που μεταφέρει την Γκρέτα Τούνμπεργκ, την έφηβη Σουηδή που δίνει μάχη κατά της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη και αναμενόταν σήμερα στη Νέα Υόρκη, πρόκειται τελικά να φθάσει αύριο, Τετάρτη, η μεθαύριο, Πέμπτη, εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, σύμφωνα με το περιβάλλον της.

«Η άφιξη προβλέπεται για αύριο Τετάρτη ή για την Πέμπτη, εξακολουθεί να εξαρτάται από τον άνεμο», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους οικείους της.

propoli

Χθες, Δευτέρα, η έφηβη είχε γράψει στο Twitter πως το ιστιοφόρο με το οποίο διαπλέει τον Ατλαντικό επρόκειτο να φθάσει σήμερα, Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

«Ταραγμένη θάλασσα νότια της Νέας Σκωτίας. Όμως οι συνθήκες κοντά στη Νέα Υόρκη θα είναι πιο αργές απ’ ό,τι προβλεπόταν», έγραψε στη συνέχεια.

Η 16χρονη Σουηδή, η οποία έχει εμπνεύσει ένα παγκόσμιο κίνημα κατά της απορρύθμισης του κλίματος, αναχώρησε στις 14 Αυγούστου μαζί με τον πατέρα της πάνω σ’ ένα αγωνιστικό ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα, το Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, για να παρευρεθεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το Κλίμα που οργανώνεται τον Σεπτέμβριο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Τούνμπεργκ αρνήθηκε να μεταβεί εκεί με αεροπλάνο εξαιτίας της μεγάλης ρύπανσης που προκαλεί αυτό το μεταφορικό μέσο. Ο Πιέρ Κασιράγκι έθεσε δωρεάν στη διάθεσή της το ιστιοφόρο για να διαπλεύσει τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν τις βρετανικές ακτές από τις ΗΠΑ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading