Η αντιπολίτευση στην Αλβανία είναι έτοιμη να κλείσει τους δρόμους

Συνάντηση μεταξύ των δύο βασικών ηγετών της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπάσα και Μόνικα Κριεμάντι, πραγματοποιήθηκε χθες, προκειμένου να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα που αναμένεται να αναλάβει η αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

propoli

Μετά τη συνάντηση, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση αποφάσισε να καλέσει τους υποστηρικτές της να μπλοκάρουν βασικούς δρόμους και στις 12 επαρχίες της χώρας την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην κλιμάκωση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

«Η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι ο μόνος τρόπος για να διεξαχθούν δίκαιες εκλογές»

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε, επίσης, ότι η παραίτηση του Ράμα είναι μια προϋπόθεση που δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Αλβανία.

Δείτε επίσης: Παραίτηση Κύπριου υπ. Δικαιοσύνης λόγω serial killer

Loading