Η βρετανική κυβέρνηση προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για το Brexit

Το Συντηρητικό κυβερνών κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να εμποδίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει αν η Βρετανία μπορεί να ανατρέψει μονομερώς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

Από την πλευρά του, το Ανώτατο Δικαστήριο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξετάσει την προσφυγή της βρετανικής κυβέρνησης για το εάν μπορεί η ανώτατη δικαστική αρχή της ΕΕ να μπλοκάρει την διαδικασία ανάκλησης της ενεργοποίησης του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης που εκκινεί την διαδικασία εξόδου μίας χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Εφετείο της Σκωτίας (Court of Session) έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσει την υπόθεση στις 27 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου άδεια για να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου του Εδιμβούργου.

Οι αποφάσεις του Court of Session μπορούν να εφεσιβληθούν μόνο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

«Το Δικαστήριο έχει συναίσθηση του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Loading