Η Γαλλία ζητά εξηγήσεις από την Σ. Αραβία για την εξαφάνιση του Κασόγκι

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Γαλλία, ζήτησε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

propoli

Ο δημοσιογράφος, γνωστός πολέμιος της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας, εξαφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες από την Κωνσταντινούπολη, ενώ εθεάθη να εισέρχεται τελευταία φορά στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την τύχη του. Η Γαλλία ζητεί να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα και όλοι εκείνοι που μπορούν να συμβάλουν στην αλήθεια, να συμβάλουν πλήρως σε αυτήν».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές βον ντερ Μιλ, που συνέταξε την ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «αυτό είναι το μήνυμα που διαβιβάσαμε στις σαουδαραβικές αρχές. Οι κατηγορίες εναντίον τους απαιτούν να είναι διαφανείς και να παράσχουν μια πλήρη και λεπτομερή απάντηση».

Loading