Η γερμανική κυβέρνηση «ανησυχεί» για την κατάσταση στη Τουρκία

Σε δηλώσεις σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν δεκάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά και με την επιβολή λουκέτου σε πολλά ΜΜΕ στη Τουρκία, προέβη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ.

propoli

Ο Μπρόιλ, κάλεσε την τουρκική ηγεσία να σεβαστεί τους κανόνες του κράτους δικαίου όσον αφορά τις συγκεκριμένες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις αμφιβολίες του αλλά και τις ανησυχίες του για την ελευθεροτυπία των ΜΜΕ στη γείτονα.

«Είναι σημαντικό για μας σε ό,τι συμβεί να τηρηθούν διαδικασίες κράτους δικαίου και να ακουστεί και να ελεγχθεί η θέση των ενδιαφερομένων», ανέφερε σε σχέση με τις απολύσεις.

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στο ζήτημα του λουκέτου σε ΜΜΕ ο Μπρόιλ δήλωσε ότι «τέτοιες ειδήσεις βεβαίως μας γεμίζουν ανησυχία. Καλούμε την Τουρκία να τηρούνται σε αυτές τις διαδικασίες τα κριτήρια του κράτους δικαίου», πρόσθεσε.

Ο Σρέντερ στην ορκωμοσία του Εντογάν

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ανέφερε ότι εν τέλει τη γερμανική ηγεσία στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εκπροσωπήσει ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει πρώην καγκελάριους να εκπροσωπούν το γερμανικό κράτος σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Loading