Η δήμαρχος του Παρισιού δεσμεύτηκε για βουτιές στον Σηκουάνα

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα ανακοίνωσε πως θέλει να τεθεί σε εφαρμογή η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

propoli

Συγκεκριμένα, η σοσιαλίστρια δήμαρχος της πόλης του φωτός Αν Ινταλγκό, δεσμεύτηκε στους συμπολίτες της πως επιθυμεί να διατεθούν χρήματα προκειμένου μέχρι το 2024, ο κεντρικός ποταμός που διασχίζει το Παρίσι, ο Σηκουάνας να καθαριστεί για να μπορεί να είναι κατάλληλος για κολύμβηση.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ίδια, ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη το 2024, ο ποταμός θα μπορεί να διατεθεί προκειμένου να λάβουν χώρα εκεί το Τρίαθλο και το Freestyle.

Ωστόσο το ποσό φαίνεται πως «ζαλίζει», καθώς σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς που αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένα τέτοιο εγχείρημα, θα μπορούσε να κοστίσει στους Γάλλους φορολογούμενος το ιλιγγιώδες ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σε δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναφέρει ότι «για να γίνει όμως το όνειρό της πραγματικότητα, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Το βακτήριο εντερόκοκκος που εντοπίζεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στα νερά του Σηκουάνα, καθιστά απαγορευτικό το μπάνιο των λουόμενων».

Ο Σηκουάνας είναι ένας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας. Έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών, κυρίως στην πόλη του Παρισιού.

Loading