Η Δανία απέλασε δύο εργαζόμενους της Huawei Technologies

Οι αρχές της Δανίας απέλασαν δύο μέλη του προσωπικού της εταιρίας Huawei Technologies σε συνέχεια μιας επιθεώρησης των γραφείων της εταιρίας στην Κοπεγχάγη που έδειξε ότι δεν είχαν συμμορφωθεί με τους νόμους σχετικά με τις άδειες διαμονής και εργασίας, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.

propoli

Η αστυνομία ανέφερε πως η επιθεώρηση στο γραφείο της κινεζικής εταιρίας στην Κοπεγχάγη διεξήχθη στο πλαίσιο «μιας έρευνας ρουτίνας» που διενεργούν οι αρχές σε εγκαταστάσεις όπου απασχολούνται πολλοί ξένοι εργαζόμενοι.

Μετά την επιθεώρηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων μελών του προσωπικού της Huawei, από τους οποίους οι δύο απελάθηκαν αργότερα από τη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν οι υπάλληλοι της εταιρίας σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι Κινέζοι πολίτες.

Η εκπρόσωπος είπε πως η επιθεώρηση δεν είχε σχέση με πρόσφατα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία εντείνονται οι έρευνες για τις σχέσεις της Huawei με τις κινεζικές αρχές και με κατηγορίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για κατασκοπία, ισχυρισμός τον οποίο η εταιρία αρνείται.

Προσώρας η εταιρία δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία με τα γραφεία της Huawei στην Κοπεγχάγη απέβη άκαρπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading