«Υποχωρεί» η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς την Μέι σχετικά με το Brexit

Βάσει μιας νέας δημοσκόπησης η οποία έλαβε χώρα στη Βρετανία έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φέρεται να χάνει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία δημοσκοπήσεων ORB International, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που εγκρίνουν τους χειρισμούς της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, έχει κατρακυλήσει στο 24%, το χαμηλότερο δηλαδή ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ξεκίνησε η εταιρεία την διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας.

Σημειώνεται πως το πρώτο εξάμηνο του 2017, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχονταν στο 55%.

Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 56% των ψηφοφόρων δεν είναι βέβαιοι ότι η Μέι θα εξασφαλίσει τη σωστή συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 26% πιστεύουν ότι θα πετύχει τη σωστή συμφωνία. Στην έρευνα έλαβαν μέρος περίπου 2.000 άτομα.

«Η Μέι έχασε τον υπουργό της για το Brexit (Ντέιβιντ Ντέιβις) αλλά χάνει επίσης ολοένα και πιο πολύ την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων», δήλωσε ο Τζόνι Χιλντ, γενικός διευθυντής της ORB International.

Loading