«Η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ θα ενδυναμώσει τις σχέσεις Αργεντινής-Κίνας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Χόρχε Φόρι, σε συνέντευξή του, τόνισε ότι η επικείμενη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, αναμένεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τους δεσμούς Αργεντινής-Κίνας.

propoli

Σε συνέντευξή του, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, ο Αργεντινός αξιωματούχος, σημείωσε ότι «έχουμε μια εξαιρετικά σημαντική σχέση», περιγράφοντας παράλληλα τις διμερείς σχέσεις ως «μια εξαιρετικά πλούσια σχέση που αντανακλά τη δυναμική που έχει σήμερα η Κίνα στη διεθνή σκηνή».

Σημειώνεται ότι ο Σι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αργεντινή και θα συμμετάσχει στη 13η σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, που περιλαμβάνει επίσης την Ισπανία, τον Παναμά και την Πορτογαλία.

Τονίζοντας ότι η Κίνα είναι «ένας από τους βασικότερους παίκτες στη διεθνή αρένα» και η Αργεντινή είναι ένα «κράτος μεσαίου μεγέθους» και μια «αναδυόμενη οικονομία», ο Φόρι δήλωσε ότι «αυτή η ειλικρινής ανταλλαγή μας ωφελεί και τους δύο». Με την επίσκεψη του Σι, «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε αυτόν τον ειλικρινή διάλογο», συμπλήρωσε ο Φόρι.

Loading