Η Ζαχάροβα κατήγγειλε το FBI ότι εκτελεί πολιτικές εντολές

Σε δηλώσεις της σε σχέση με την σύλληψη της Ρωσίδας κατασκόπου Μαρίας Μπουτίνα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ότι είναι «τραβηγμένη από τα μαλλιά» η συγκεκριμένη σύλληψη από το FBI.

propoli

Η Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της από τη ρωσική πρωτεύουσα, επισήμανε ότι οι αξιώσεις που πρόβαλε η αμερικανική πλευρά από την 29χρονη συλληφθείσα ήταν υπερβολικά μεγάλες. Παράλληλα, έκανε λόγο για σκόπιμη ενέργεια από πλευράς του FBI, το οποίο σύμφωνα με την ίδια φαίνεται να εκτελεί πολιτικές εντολές, συνδέοντας τη χρονική στιγμή που έγινε η σύλληψη με τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι, υπονοώντας ότι η σύλληψη έγινε προκειμένου να παραχθούν όσο μικρότερα αποτελέσματα.

«Δημιουργείται η εντύπωση, ότι το FBI αντί να ασχοληθεί με τις δικές του βασικές αρμοδιότητες στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εκτελεί μια ευθέως πολιτική εντολή. Η εντολή αυτή προέρχεται, όπως αντιλαμβανόμαστε, από εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν να καλλιεργούν την ρωσοφοβική υστερία», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Loading