Η Κίνα εξελίσσει την πολεμική της αεροπορία με την τεχνολογία stealth

Μια νέα τεχνολογία ανακοίνωσε νωρίτερα γνωστό κινεζικό περιοδικό ότι εφάρμοσε η Κίνα στα αεροσκάφη της, με σκοπό την αναβάθμιση της πολεμικής της μηχανής. Το γεγονός αυτό αναμένεται να καταστήσει την κινεζική πολεμική αεροπορία ικανότερη σε σχέση με πριν έναντι της αμερικανικής.

propoli

Όπως μετέδωσε το περιοδικό Global Times, το οποίο είναι επίσημα αναγνωρισμένο όργανο του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, η κινεζική βιομηχανία αεροσκαφών Shenyang, πραγματοποίησε επιτυχημένες δοκιμές της τεχνολογίας stealth, την οποία αναμένεται να εφαρμόσει τόσο στα μαχητικά όσο και στα βομβαρδιστικά αεροσκάφη που διαθέτει η χώρα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη στα κινεζικά μαχητικά πέμπτης γενιάς J-20, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αεροσκάφη προηγούμενων γενιών, καθώς και σε πολεμικά πλοία.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενούνται ακόμα και οι δηλώσεις ενός στρατιωτικού αναλυτή, ονόματι Σονγκ Ζονγκπίνγκ,  ο οποίος υποστηρίζει ότι η τεχνολογία αυτή αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά, εάν εφαρμοστεί, τα ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη.

«Το J-20 κατασκευάζεται από τον όμιλο Chengdu Aircraft Industry, ενώ η Shenyang αναπτύσσει ένα άλλο κινεζικής κατασκευής μαχητικό stealth, το FC-31.[…] Αν η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής έχει προχωρήσει, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους να είναι αόρατα στα ραντάρ και τα μαχητικά τέταρτης γενιάς, περιλαμβανομένων των J-11 και J-16, που αποτελούν την κύρια δύναμη της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας και παράγονται από τη Shenyang».

https://www.youtube.com/watch?v=RPBofMz8lCM

Loading