Πηγή φωτ: BBC

Η κίνηση της Αγγλικής πρεσβείας στη Λευκορωσία που προκάλεσε αντιδράσεις

Διπλωματικό επεισόδιο έχει ξεκινήσει στη Λευκορωσία με αφορμή την απόφαση της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μινσκ να σηκώσει τη σημαία με χρώματα του ουράνιου τόξου στη Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

propoli

Σε μια μακρά ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας τονίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «αμφισβητεί τις «παραδοσιακές αξίες» της χώρας, καθώς η κοινότητα ΛΟΑΤ και όλοι αυτοί οι αγώνες για τα δικαιώματα των μελών της, είναι ένα ψέμα».

Από την άλλη πλευρά, μια εκπρόσωπος της πρεσβείας τόνισε ότι δεν θα σχολιάσει το γεγονός, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ομοφυλοφιλία στη Λευκορωσία δεν είναι παράνομη, είναι όμως ένα θέμα ταμπού.

Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν έχει αναγνωριστεί και ακτιβιστές λένε ότι η κυβέρνηση έχει εντείνει την καταστολή ενάντια στην κοινότητα το τελευταίο διάστημα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η κυβέρνηση κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο ότι δημιουργεί προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν τονίζοντας ότι η ημέρα κατά της ομοφοβίας που γιορτάστηκε στις 17 Μαΐου δεν ήταν ποτέ σημαντική στη χώρα.

“Η ουσία του ψεύτικου είναι να διαβρώσει την αλήθεια”

«Ο λόγος γι’ αυτό είναι το προφανές. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Λευκορώσων εμμένει στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανικών αξιών και αυτές οι κινήσεις αποτελούν «πρόκληση» για τις αξίες αυτές. Οι σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών «είναι ο μόνος τρόπος αναπαραγωγής. Δεν έχει σημασία από ποια οπτική πλευρά το βλέπει κανείς οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου είναι ψεύτικες. Και η ουσία του ψεύτικου είναι πάντα η ίδια. Η διάβρωση της αλήθειας», αναφέρει εκτός των άλλων η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πάντως πως η πρεσβεία δημοσίευσε ένα βίντεο με τη σημαία της ΛΟΑΤ κοινότητας χρησιμοποιώντας το Hastag #Idahobit, το οποίο αντιπροσωπεύει τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσοφοβίας.

Πηγή: BBC

Loading