Η καταγγελία για βιασμό «γκρεμίζει» τις μετοχές της EuropaCorp

Σημαντική υποχώρηση σημειώνουν οι μετοχές της EuropaCorp, εταιρείας κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν, μετά την καταγγελία Γαλλίδας ηθοποιού ότι τη βίασε.

propoli

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτει η ηθοποιός, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε την πτώση των μετοχών της EuropaCorp κατά 13,3% στην αρχή της διαπραγμάτευσης, τη Δευτέρα (21/5).

Η καταγγελία για βιασμό που προκαλεί κρίση στην EuropaCorp

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ο δικηγόρος του Μπεσόν, Τιερί Μαρεμπέρ, δήλωσε στο Reuters ότι ο πελάτης του «διαψεύδει κατηγορηματικά» την καταγγελία, την οποία διατύπωσε μια μη κατονομαζόμενη ηθοποιός.

Την Παρασκευή (18/5), η συγκεκριμένη ηθοποιός κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού μήνυση για βιασμό εναντίον του σκηνοθέτη και παραγωγού και έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, η 27χρονη γυναίκα μετέβη την Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη νύκτα στο ξενοδοχείο του Παρισιού Le Bristol.

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι είχε προσωπική σχέση με τον 59χρονο Μπεσόν τα τελευταία δύο χρόνια, όμως πρόσθεσε ότι αισθανόταν ότι ήταν αναγκασμένη εξαιτίας της επαγγελματικής τους σχέσης, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Ο σκηνοθέτης, που βρίσκεται στο εξωτερικό, δεν έχει ανακριθεί ακόμη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Europe 1, το οποίο αποκάλυψε την υπόθεση, η ενάγουσα δήλωσε ότι «αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι αισθάνθηκε άσχημα και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Όταν συνήλθε, αργά το βράδυ, επανήλθαν στη μνήμη της τα αγγίγματα και η διείσδυση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading