Η Κομισιόν απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Στρασβούργου

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε δηλώσεις του, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην γαλλική πόλη του Στρασβούργου, πριν από μερικές ημέρες.

propoli

Μάλιστα, κατά την ενημέρωση του Τύπου, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και δύο νεαροί δημοσιογράφοι. Πρόκειται για τον Ιταλό Αντόνιο Μεγκαλίτσι, 28 ετών και τον Πολωνό Μπάρτο Πένρο Όρεντ Νιτζιέλσκι, 36 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου και είναι το πέμπτο θύμα της επίθεσης.

Ο Αντόνιο και ο Μπάρτο ήταν φίλοι και συνεργάζονταν. Ο Μπάρτο φιλοξενούσε στο σπίτι του τον Αντόνιο, ο οποίος είχε έρθει στο Στρασβούργο για να καλύψει τη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη ραδιοφωνική εκπομπή «Εurophonica». Ο Μπάρτο και ο Αντόνιο έκαναν βόλτα στο κέντρο του Στρασβούργου όταν έπεσαν θύματα του 29χρονου τρομοκράτη Σερίφ Σεκάτ. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι πέντε νεκροί και ένδεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Loading