Η Λαγκάρντ προβλέπει άφιξη επιχειρήσεων στην ευρωζώνη λόγω Brexit

Σε δηλώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, προέβη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, από του Δουβλίνο.

propoli

Σε ομιλία της επί τη ευκαιρία του συνεδρίου που διεξάγεται στην ιρλανδική πρωτεύουσα με θέμα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, προέτρεψε την ευρωζώνη να είναι έτοιμη για μια «μαζική άφιξη» επιχειρήσεων που ασχολούνται κυρίως με το χρηματοπιστωτικό τομέα, από την Μεγάλη Βρετανία, λόγω των επιπτώσεων της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχει κρίσιμη σημασία να πράξουμε ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα, σε όρους κανονιστικών ρυθμίσεων και επιτήρησης, για τη μαζική άφιξη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου που τελικά θα φύγουν από το μέρος στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή με προορισμό την ηπειρωτική Ευρώπη και την Ιρλανδία», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό σημειώνεται ένας αναβρασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο γύρω από τα θέματα που αφορούν τις πιθανές επιπτώσεις ενός «μη συναινετικού» διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλές εμβληματικές τράπεζες του Σίτι έχουν ήδη προειδοποιήσει την βρετανική κυβέρνηση πως θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες παρόλο που ο τόνος που χρησιμοποιούν τα στελέχη τους μοιάζει τελευταία λιγότερο καταστροφολογικός.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά πως 10.000 θέσεις εργασίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μπορεί να μεταφερθούν σε έλα χώρα την πρώτη κιόλας ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το Brexit.

Loading