Η Μάλτα αποδέχεται το “Lifeline” σε λιμάνι της

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, τόνισε ότι το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline που μεταφέρει περισσότερους από 200 μετανάστες έχει πλέον την άδεια να «δέσει» στο νησί, στο οποίο αναμένεται το βράδυ.

propoli

«Πιστεύω ότι το πλοίο θα φθάσει απόψε στις ακτές μας» δήλωσε ο Μούσκατ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τέρμα στην ταλαιπωρία σχεδόν μιας εβδομάδας των μεταναστών που περισυλλέγησαν από το πλοίο της οργάνωσης.

Όπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες ιταλικά ΜΜΕ, η Βαλέτα αναμένει από την Γερμανία να δεχθεί και αυτή με τη σειρά της να φιλοξενήσει μέρος των προσφύγων και των μεταναστών που διασώθηκαν από την επιχείρηση του Lifeline.

Στο μεταξύ σε μήνυμά του στο Twitter το πλήρωμα του σκάφους κατηγορεί τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ ως «γερμανό Σαλβίνι» διότι «αρνείται την παροχή άμεσης βοήθειας».

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του πλοίου στο ιταλικό πρακτορείο, ο Ζεεχόφερ είναι ο μοναδικός που δεν έχει ανάψει «πράσινο φως» ώστε να δεχθεί η Γερμανία έναν αριθμό προσφύγων από τους 234 που επιβαίνουν αυτή τη στιγμή στο πλοίο

Loading